Салата с филе Елена и червен боб
Бобена салата със суджук, фасул и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 200 г твърдо прошуто или филе тип Елена
 - 1 глава червен лук
 - 1 червена и 1 жълта чушка
 - 2 твърди червени домата
 - 1 скилидка чесън
 - 1 пикантно чушле по желание
 - голяма връзка магданоз
 - 50-80 г орехи
 - 1 консерва червен боб (около 350 г отцедено количество
 
За дресинга:
- 3 с.л. зехтин
 - 1 с.л. оцет
 - сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Отцедете зърната боб от сока на консервата много добре и ги прехвърлете в купа.
2. Доматите обелете и нарежете на хапчици. Червения лук - на тънки полумесеци. Добавете при боба.
3. Нарежете чушките на лентички, а чесъна - на ситно. Ако ще слагате пикантно чушле - почистете от семките и наситнете.
4. Нарежете на едро листата на магданоза.
5. Нарежете на лентички сушеното месо и добавете при останалите продукти. Посолете и разбъркайте.
6. Смесете оцета и зехтина и залейте салатата. Размешайте, опитайте на соленост и приберете в хладилник или поднесете. При сервиране поръсете с орехови ядки.
Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ