Регистрация

Пилешки хапки в хлебни трохи

Пилешки хапки в хлебни трохи
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 744

Панирано пилешко в хляб, което можете да изпържите с масло или да изпечете на фурна за по-здравословно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко филе
  • 2 яйца с готовност за още едно
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. риган, мащерка, босилек или кимион - една подправка от тези по избор
  • 2 филии хляб с готовност за още 1
  • 100 г брашно
  • 80 мл олио + 40 г масло (само ако ще готвите на тиган)

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на слайсове с дебелина около 1,5 см. Поръсете със сол, пипер и подправка по избор и сложете в купа. Разбъркайте, залейте с 1 разбито яйце и разбъркайте повторно. Оставете настрана.

2. Хляба можете да запечете леко на тостер, но можете да използвате и директно непечен хляб. Натрошете на коматчета в купата на чопъра и смелете на трохи. Изсипете трохите в чиния.

3. В друга чиния си разбийте 1 яйце със сол и пипер, а в трета си сипете брашното. Извадете си поднос, в който да редите панираните хапки, ако ще ги пържите. Ако ще печете, директно застелете тава с хартия за печене и редете в нея.

4. Взимайте филенце, овалвайте в брашно, после в яйце и на финала - в трохи. Редете в тава или поднос.

5. Ако ще печете - пъхнете тавата с готовите пилешки хапки в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-18 минути. Ако ще пържите, разтопете половината от маслото в половината от олиото и сгорещете на умерен огън. Гответе по 5-6 минути от страна и обърнете. Преди следващата порция за пържене добавете останалото олио и масло и изчакайте да се сгорещи.

6. Поднесете със сос по желание. Идеално се връзва с микс от заквасена сметана и майонеза с накълцани скилидки чесън и наситнен пресен копър. Можете да заложите на готов чеснов или барбекю сос.

 

Източник: YouTube/Калнина Наталья

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта