Регистрация

Пикантно телешко със зеленчуци

Пикантно телешко със зеленчуци
Лесно   |   Порции 7   |   Видяна: 3624

Говежда пържола със зеленчуци и сос Уорчестър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г говежда пържола от хълбока, разрязана на половина по дължина
  • 2 с.л. олио
  • 4 ч.ч. нарязани зеленчуци - розички броколи, кръгчета моркови и чушка на ивички
  • 1 с.л. настърган обелен корен джинджифил
  • 1 ч.л. смлян чесън
  • 330 мл готов телешки бульон или сос
  • ¼ ч.ч. сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на тънки ивички месото напряко на влакната.

2. Загрейте 1 с.л. олио в голям тефлонов тиган или уок на силен котлон.

3. Запържете телешкото на партиди до златисто, за около 10 минути. Извадете от тигана.

4. Запържете зеленчуците, джинджифила и чесъна в останалата 1 с.л. олио за 3 до 5 минути докато поомекнат. Върнете телешкото в тигана.

5. Добавете бульона и соса уорчестър. Оставете на котлона докато сосът се сгъсти леко и ароматите се смесят.

6. Сервирайте върху сварен ориз (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 200
  2. 18
  3. 180
  4. 30
  5. 50
  6. 10
  7. Ути
  8. севиче
  9. 500
  10. цареви

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта