Регистрация

Пармезаново пиле

Пармезаново пиле
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2859

Печени пилешки хапки с хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки бутчета, обезкостени и без кожата
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 1 яйце
  • 75 г настърган пармезан
  • 75 г галета
  • 2 ч.л. сушени италиански подправки или други зелени подправки по избор
  • 2 с.л. нарязан кориандър
  • 1/4 - 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 - 1/2 ч.л. пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180ºC.

2. Нарежете пилешкото на хапки около 3 - 4 см.

3. Добавете сол и пипер (на вкус), смесете и заделете.

4. Разбийте яйцето със зехтина.

5. Смесете галетата, пармезана, сушените подправки и кориандъра.

6. Потопете пилешкото в яйчената смес и оваляйте в галета.

7. Сложете в тавичка за печене и печете на 180ºС 20 мин. или до златисто-кафяво.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта