Масала с яйца и домати
Индийска доматена разядка с яйца и лук.
Необходими продукти
- 2 яйца
 - 2 глави лук
 - 2 домата
 - 2 чаени лъжички смес от джинджифил и чесън
 - 2 чаени лъжички кориандър на прах
 - 1чаена лъжичка кимион на прах
 - 1 чаена лъжичка чили на прах
 - 1/4 чаена лъжичка куркума на прах
 - 1 чаена лъжичка гарам масала
 - 1/4 чаена лъжичка семена от синап
 - 2 лъжички олио
 - листа къри и кориандър
 - сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата и ги обелете. Нарежете лука и доматите на ситно. 
2. Загрейте олио в тиган. Добавете малко синапени семена. Задушете лука докато стане златист. Добавете сместа от джинджифил и чесън и задушете още 3-5 минути.
3. Сложете и доматите и дръжте на котлона докато се получи сос. След това добавете и масала подправките освен гарам масала.
4. Приготвяйте още 8-10 минути. Разполовете яйцата и ги сложете в соса. След минута добавете сол, гарам масала, листа къри и кориандър и дръжте още минута.
5. Сервирайте с ориз или индийски хляб.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ