Регистрация

Лазаня с бейби спанак и сирена

Лазаня с бейби спанак и сирена
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3935

Традиционна лазаня с кайма и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • кори за лазаня (сварени предварително или подходящи за печене във фурната)
  • 500 г телешка кайма
  • 2 едри печурки, нарязани на филийки
  • 1 консерва доматен сос
  • 1 малка глава червен лук, нарязан
  • 250 г сирене рикота
  • 340 г сирене фета, натрошено
  • нарязан бейби спанак (около 3 шепи)
  • цели листа бейби спанак (колкото да покрие дъното на съда)
  • 3 нарязани на кубчета домата (запазете сока)
  • 2 ч.ч. натрошено сирене проволоне
  • босилек и риган на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запържете каймата до покафеняване с малко мазнина и добавете лука и 1/2 от гъбите. Гответе 5 мин. и налейте около 1/2 от доматения сос. Смесете хубаво и оставете на слаб огън да къкри.

2. Смесете рикотата, фетата и нарязания спанак в голяма купа и заделете.

3. В съд за печене с размери 30 х 13 х 8 см разпределете тънък слой доматен сос и сока от нарязаните на кубчета домати. Сложете един ред кори лазаня, така че да покриете дъното.

4. Върху корите лазаня сложете целите листа спанак и отгоре подредете нарязаните на кубчета домати. Поръсете около 1/2 ч от натрошеното проволоне и покрийте отново с кори. Върху тях разпределете равномерно сместа с каймата от тигана и поръсете 1/2 ч проволоне. Покрийте с кори.

5. Ако използвате готови за фурната кори лазаня, притиснете хубаво съдържанието на съда надолу. Покрийте със сместа от сирене и спанак и разпределете равномерно. Подредете още един слой кори.

6. Накрая разпределете останалите гъби и последен ред кори. Излейте останалия доматен сос върху всичко това, добавете босилека и ригана, както и останалото проволоне.

Ако използвате готови за печене кори:

1. Загрейте фурната на 190ºС.

2. Покрийте лазанята с алуминиево фолио.

3. Печете 40 мин. на средния ред на фурната.

4. Свалете фолиото и печете непокрита 10 мин.

5. Извадете от фурната и изчакайте да престои 10-15 мин.

6. Нарежете и поднесете.

Ако използвате предварително сварени кори:

1. Загрейте фурната на 180ºС.

2. Печете 45 мин. на средния ред на фурната.

3. Печете на грила за 3 мин.

4. Извадете от фурната и изчакайте да престои 10 мин.

5. Нарежете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта