Регистрация

Картофен кръмбъл Рататуй

Картофен кръмбъл Рататуй
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3215

Запечени зеленчуци под кашкавалена покривка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 сладък картоф, нарязан на кубчета и резени
  • 1 малък патладжан, нарязани на малки кубчета
  • 1 жълта чушка, нарязана на ситно
  • 1 малка тиквичка, нарязана на кубчета
  • 8 чери доматчета, срязани на половинки
  • 1 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. доматено пюре
  • 100 мл горещ зеленчуков бульон
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 ч. л. розмарин
  • 1 ч. л. босилек
  • 200 г галета
  • 200 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 градуса С.

2. Леко подварете сладкия картоф за около 10 минути, след което го прехвърлете в тава за печене и го пъхнете във фурната.

3. Междувременно запържете лука и чесъна, плюс патладжана, тиквичката, чушката и доматите. Добавете доматеното пюре, бульона и подправките, похлупете частично и оставете да къкри за около 15 минути.

4. Изсипете зеленчуци в йена и прехвърлете отгоре частично изпечения сладък картоф.

5. Смесете галетата и кашкавала и наръсете върху ястието.

6. Върнете във фурната за около 30 - 40 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта