Регистрация

Индонезийски пилешки шишчета

Индонезийски пилешки шишчета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3161

Пилешки гърди с кокос и фъстъчено масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи пилешки гърди
  • 1 ч.ч. кокосово мляко
  • 1/2 ч.ч. фъстъчено масло
  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 1/4 ч.ч. саке
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 2 ч.л. сусамово олио
  • 2 скилидки чесън (леко запечен и счукан)
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на ленти по дължина, така че да се получат около 4 ленти от едно парче месо.

2. В купа пригответе маринатата като обедините оставащите необходими продукти и ги смесите хубаво. Разделете сместа на 2 равни части. Запазете половината смес за сос за потапяне при сервиране. Изсипете другата половина върху пилешкото и мариновайте поне 2 часа.

3. Загрейте заделения сос на слаб огън 15 мин., като разбърквате от време на време. Нанижете пилешкото на бамбукови шишчета и там, където няма месо, покрийте с фолио. Печете пилешкото на скара на среден огън до готовност.

4. Поднесете, като подредите шишчетата в чиния и сервирате с фъстъчения сос отстрани.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта