Регистрация

Домати, пълнени с тофу

Домати, пълнени с тофу
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2264

Ястие без месо, поръсено с черен сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 домата, изрязани отгоре и издълбани
  • 1 парче меко тофу
  • 1 яйце
  • 1 с. л. светъл соев сос
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • ½ тиквичка, настъргана
  • 1 с. л. олио
  • черен сусам

Начин на приготвяне.

1. Отцедете тофуто.

2. Намачкайте тофуто с вилица, добавете яйцето и разбъркайте добре. Прибавете соевия сос, сусамовото олио и тиквичката и отново разбъркайте добре.

3. Отстранете излишната течност от доматите и ги напълнете с яйчената тофу смес.

4. Загрейте олио в един тиган.

5. Сложете доматите с отвора надолу и ги запържете докато сместа от яйце и тофу добие златист цвят.

6. Сервирайте доматите поръсени с черен сусам.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ветрило
  2. св
  3. розмарин
  4. 654
  5. 556
  6. СЃ
  7. Люто
  8. noodles
  9. 94
  10. 900

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта