Регистрация

Гъмбо със скариди и наденица

Гъмбо със скариди и наденица
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3460

Гъмбо със скариди, наденица и пушено месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1/2 ч.ч. разтопено масло
  • 1-1/2 ч.ч. обикновено брашно
  • 2 ч.ч. нарязан лук, на около 9 мм парченца
  • 1 ч.ч. нарязани зелени чушки, на около 9 мм парченца
  • 1 ч.ч. нарязана целина, на около 9 мм парченца
  • 500 г пушена наденица, нарязана на 1,3 см парчета
  • 500 г пушено месо, нарязано на 1,3 см парчета
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 ч.л. смлени листа сасафрас
  • 1 ч.л. смлян чили пипер (по желание)
  • 10 ч.ч. студен пилешки бульон
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 дафинови листа
  • 500 г скариди, почистени и обелени, без опашките
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете разтопеното масло и брашното в голяма тенджера, като разбърквате постоянно на среден огън. Гответе, докато бешамелът потъмнее до шоколадово-кафяв цвят (около 20 до 25 мин.).

2. Прибавете нарязания лук, зелените чушки, целината, наденицата и месото. Разбърквайте постоянно, докато зеленчуците омекнат (около 8 до 10 мин.).

3. Прибавете червения пипер и смлените листа сасафрас. Ако предпочитате по-пикантни ястия, сложете и смления чили пипер. Гответе около 1-2 мин.

4. Прибавете студения пилешки бульон. Разбъркайте докато се обединят сосът бешамел и бульонът.

5. Прибавете дафиновите листа и кафявата захар, оставете сместа да заври и намалете огъня до средно слаб. Оставете да се готви, като разбърквате от време на време за около 1 - 1-1/2 часа.

6. Прибавете скаридите около 15 до 20 мин. преди сервиране (според размера на скаридите). Прибавете сол и пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта