Регистрация

Варива по тоскански

Варива по тоскански
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2821

Италианска рецепта от бобени култури и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Ако нямате време може да използвате и консервирани зеленчуци(варива), иначе  най-добре е да ги накиснете 24 часа предварително.

  •   1 консерва шарен боб, 250г
  •   1 консерва грах, 250г
  •   100г пушен бекон
  •   малко доматен сос
  •   сол, пипер, дафинов лист, розмарин и лук

Начин на приготвяне:

1. Сложете в тенджера малко олио и запържете ситно нарязания лук.

2. Добавете бекона и запържете до златисто.

3. Отцедете боба и граха и ги добавете в тенджерата.

4. След 2-3 минути добавете доматения сос с малко вода, солта и подправките.

5. Гответе на слаб огън за около 15 минути.

Поднася се горещо с малко препечен хляб и подправено със зехтин.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта