Регистрация

Брускети Помодоро с чесън

Брускети Помодоро с чесън
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 6373

Препечен хляб с чесън и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 зрели домата, настъргани
  • 8 резена прясна багета или чабата
  • 3 скилидки чесън, обелени, 2 от тях ситно нарязани
  • 1 чаша листа рукола
  • 1 клонче тим
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • чист зехтин високо качество
  • настърган италиански пармезан
  • едра морска сол
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете доматите, 1 с.л. чист зехтин, клонче тим, нарязан чесън и пипер в купа и оставете да се мариноват така за 15 минути. Разбърквайте от време на време.

2. Леко намажете всички страни на хляба със зехтин и печете, докато стане златисто кафяв. Отстранете от фурната и намажете всички страни с цяла скилидка чесън.

3. Отстранете клончето тин от доматената смес и намажете с нея върху всяка брускета.

4. Поръсете със сол, настърган пармезан, рукола, малко зехтин и балсамов оцет. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта