Бейгъли с банан и сироп
Бананов десерт с пълнозърнесто хлебче.
Необходими продукти:
- 1 пълнозърнест бейгъл разделен на половинки (можете да използвате и кроасан ако не си броите калориите)
- 3/4 чаша нискомаслено мляко
- 1 яйце
- 1/8 чаена лъжичка ванилова есенция
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаша царевичен сироп
- 1/2 чаша кленов сироп
- 1/4 чаша кафява захар
- 2-3 зрели банана на парченца
- ¼ чаша орехи натрошени
- * по желание есенция ром
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте яйцето, млякото и ванилията. Потопете всеки бейгъл до половината за няколко секунди.
2. В тиган разтопете маслото и пригответе бейгълите от всяка страна за няколко минути. Оставете настрани.
3. В тенджерка смесете царевичния сироп и кленовия сироп заедно с кафявата захар, оставете ги да заврят.
След това прибавете бананите и ядките. Можете да сложите и есенция ром. Когато отново заврят, свалете тенджерата от котлона.
4. С помощта на черпак залейте всеки бейгъл със сироп и банани. Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ