Регистрация

Бейгъли с банан и сироп

Бейгъли с банан и сироп
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3209

Бананов десерт с пълнозърнесто хлебче.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пълнозърнест бейгъл разделен на половинки (можете да използвате и кроасан ако не си броите калориите)  
  • 3/4 чаша нискомаслено мляко
  • 1 яйце
  • 1/8 чаена лъжичка ванилова есенция
  • 1 супена лъжица масло
  • 1/4 чаша царевичен сироп
  • 1/2 чаша кленов сироп
  • 1/4 чаша кафява захар
  • 2-3 зрели банана на парченца
  • ¼ чаша орехи натрошени
  • * по желание есенция ром

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцето, млякото и ванилията. Потопете всеки бейгъл до половината за няколко секунди. 

2. В тиган разтопете маслото и пригответе бейгълите от всяка страна за няколко минути. Оставете настрани. 

3. В тенджерка смесете царевичния сироп и кленовия сироп заедно с кафявата захар, оставете ги да заврят. 
След това прибавете бананите и ядките. Можете да сложите и есенция ром. Когато отново заврят, свалете тенджерата от котлона. 

4. С помощта на черпак залейте всеки бейгъл със сироп и банани. Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта