Регистрация

Топла салата от броколи с масло и чесън

Топла салата от броколи с масло и чесън
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1085

Сотирани броколи с чесън в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави броколи - около 600 г общо
  • 6 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 80 г масло
  • 1 равна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Отделете цветовете на броколите, разполовете ги по дължина и измийте много добре. Отцедете в гевгир.

2. Сипете олиото в голям тиган (28 см. диаметър) и пуснете на умерен огън. Отгоре пуснете 50 г от бучката масло и бъркайте докато се разтопи.

3. Чесъна нарежете на много ситни кубчета и изсипете в разтопеното масло.

4. Бъркайте 2 минути и добавете цветчетата броколи. Бъркайте и гответе 6 минути.

5. Посолете и бъркайте още 5-6 минути.

6. Махнете от огъня и пуснете още 30 г масло. Размешвайте докато се разтопи и прехвърлете в чиния или индивидуални порции.

7. Сервирайте топло като салата, гарнитура или диетично основно.

 

Източник: YouTube/The Cooking Foodie

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. МА
  2. Food
  3. Писия
  4. лин
  5. Супа
  6. ориз
  7. оля
  8. 30
  9. rockit
  10. елен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта