Регистрация

Бутчета с чеснова паста и гарнитура

Бутчета с чеснова паста и гарнитура
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 260

Печено месо със сос от печен чесън върху картофи с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цели глави чесън
  • 1/2 ч.л. едра сол
  • 2 ч.л. зехтин
  • 2 цели пилешки бутчета (горна и долна част заедно, може и с част от гърба)
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1,5 ч.л. червен сладък пипер или пушен пипер
  • лют пипер по желание
  • 1 ч.л. чесън на прах или на гранули
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. суха мащерка или прясна мащерка по желание

За гарнитурата:

  • 2-4 картофа
  • 1 голям или 2 по-малки моркова
  • 2 с.л. олио
  • сол, черен и червен пипер, риган, розмарин или босилек - каквото харесвате

Начин на приготвяне:

1. Пригответе чесновата паста - може да си я направите предварително и в по-голямо количество и за други меса. Отрежете най-горната част на цялата глава чесън, колкото съвсем леко да се открият скилидките. Поставете в алуминиево фолио, поръсете с едра сол и покапете с по 1 ч.л. зехтин. Увийте фолиото и поставете чесъна изправен в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

2. Изпечените и леко охладени чесънчета изстискайте - скилидките трябва да са меки и да се усеща лек карамелен нюанс на аромата. Прехвърлете ги в купа. Добавете разтопеното масло, солта, червния и лютия пипер, чесъна на прах, лимоновия сок и мащерката. Намачкайте с вилица на паста.

3. Бутчетата положете на дъска или плот и направете няколко дълбоки напречни разреза от горната страна през кожата - 4-6 разреза на бутче са достатъчни. След това обтрийте хубаво с чесновата паста и оставете настрана.

4. Картофите нарежете на надлъжни полумесеци. Изсипете в тавичка и поръсете със сол, пипер и други подправки по желание. Покапете отгоре със зехтин.

5. Морковите нарежете на парчета. Поръсете върху картофите. Отгоре положете бутчетата с кожата нагоре.

6. Пъхнете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 45 минути малко под средното ниво.

7. Разпределете в две порции и си хапнете сладко-сладко.

 

Източник: YouTube/Essen Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта