Регистрация

Яхния с телешко, картофи, праз и сухи чушки



Яхния с телешко, картофи, праз и сухи чушки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2401

Телешка яхния с много зеленчуци и картофена гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.02.2018

Домашна яхния за цялата фамилия показват Лора и Стоян като правят манджа с телешко и много зеленчуци, която се поднася в компаията на запечени на фурна подлютени варени катофи. Ястието е вкусно, шарено и комбинира крехко телешко месо с моркови, чушки, праз лук, пащърнак и целина.

Започваме като накисваме сухи чушки във вряла вода за поне половин час. След това нярязваме месото на хапки и го овкусяваме със сол и пипер. После се захващаме със зеленчуците като наситняваме голямо количество чесън, след това праз лук, пащърнак, моркови и корен целина. Месото овалваме в брашно, запържваме в сгорещен зехтин в тенджерата, в която ще готвим и изваждаме. На негово място вкарваме зеленчуците и ги запържваме, за да запазят аромата си и да придобият хрупкава обвивка. Отделно слагаме картофите да се сварят.

Чушките се пюрират заедно с водата, в която са киснали. Запържените зеленчуци се заливат с чушковото пюре, доматен концентрат и телешки бульон. Запържените месца се връщат в тенджерата, добавя се сол и пипер и клонка мащерка и се оставя да къкри до готовност.

Сварените картофи се обелват, редят се в намазнена тава, натискат се, за да се разчупят и се поливат със зехтин. Овкусяват се със сол и лют пипер и се запичат на фурна за 20-30 минути. Яхнията се поднася в компанията на картофите и хляб по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта