Регистрация

Яхния с пуешко в сметана с гъби и зеленчуци

Яхния с пуешко в сметана с гъби и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 140

Яхния с пуешки хапки в сметанов сос с домати, чушки, лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими пордукти:

  • 4 с.л. олио
  • 1 кг месо от пуешки бут без кост
  • 250 г лук
  • 2 сладки чушки (различен цвят, ако искате да е по-шарено ястието)
  • 200 г гъби
  • 2 скилидки чесън (големи)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. сух розмарин
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 1/2 ч.л. лют пипер по желание
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 400 мл белени домати на кубчета от консерва в доматен сос
  • 250 мл млечна течна готварска сметана + 2 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. Пуешкото месо нарежете на кубчета колкото хапки на възрастен. Лука и чушките почистете и нарежете на полумесеци. Гъбите нарежете на шайби с дебелина около 1 см.

2. Сгорещете в тенджера 2 с.л. олио и запържете пуешките хапки за по 3-4 минути като обръщате. Щом побелеят от всички страни, извадете.

3. Сипете още 2 с.л. олио, добавете лука, гответе три минути и добавете чушките. Намалете огъня на умерен и оставете да се готвят 4-5 минути докато леко омекнат. Разбърквайте периодично.

4. Добавете гъбите, намачкания или пресиран чесън, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви 5-6 минути.

5. Залейте с доматите от консерва и изчакайте да кипнат. Върнете месото в ястието, размешайте, похлупете с капак и гответе 25 минути.

6. Разбъркайте сметаната с царевичното нишесте. Изсипете в ястието, оставете да закъкри и намалете огъня на слаб. Дръжте 5-6 минути докато сосът се сгъсти. След това можете да сервирате, по желание с поръска от пресни листа магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта