Регистрация

Ястие с говежда кайма и зеле

Ястие с говежда кайма и зеле
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2743

Пикантна кайма с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави бял лук
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин
  • 1 с.л. червен пипер на прах
  • 1 ч.л. чили (прясно или изсушено)
  • ½ глава зеле
  • 500 г говежда кайма
  • 3 с.л. соев сос
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете или накъсайте зелето.

2. Настържете джинджифила и чесъна и нарежете лука.

3. Загрейте зехтин и запържете джинджифила, чесъна, червения пипер и чилито.

4. Добавете лука и пържете, докато придобие златист цвят.

5. Добавете говеждата кайма и пържете, докато покафенее и се раздроби.

6. Добавете зелето и пържете, като разбърквате постоянно.

7. Поръсете със сол и черен пипер и полейте със соев сос. Разбъркайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта