Японски тюрлюгювеч
Картофено пюре с моркови и дайкон.
Необходими продукти:
- 500 г японски картофи
- 200 г моркови
- 1 голяма лук
- 300 мл мляко
- бульон по избор
- малка бучка масло
- (по желание) дайкон
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, разполовете ги и ги сложете в тенджера с вода, заедно с подправките.
2. Обелете морковите, нарежете ги на 8 парчета и ги сложете при картофите. Може да добавите и дайкона, ако ще използвате.
3. Сложете тенджерата на слаб огън и добавете нарязан на филийки лук.
4. След 20 мин. проверете дали картофите са омекнали.
5. Ако са, излейте водата и увеличете котлона. Оставете за 2 мин.
6. Добавете малко мляко и маслото и намачкайте всичко на пюре.
7. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ