Регистрация

Японски тюрлюгювеч

Японски тюрлюгювеч
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3306

Картофено пюре с моркови и дайкон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г японски картофи
  • 200 г моркови
  • 1 голяма лук
  • 300 мл мляко
  • бульон по избор
  • малка бучка масло
  • (по желание) дайкон

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, разполовете ги и ги сложете в тенджера с вода, заедно с подправките.

2. Обелете морковите, нарежете ги на 8 парчета и ги сложете при картофите. Може да добавите и дайкона, ако ще използвате.

3. Сложете тенджерата на слаб огън и добавете нарязан на филийки лук.

4. След 20 мин. проверете дали картофите са омекнали.

5. Ако са, излейте водата и увеличете котлона. Оставете за 2 мин.

6. Добавете малко мляко и маслото и намачкайте всичко на пюре.

7. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта