Регистрация

Яйца по мексикански

Яйца по мексикански
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2750

Небезизвестните Хуевос Ранчерос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • чоризо (около 1/3 от опаковката)
  • 1 ч. л. зеленчуково олио
  • 4 яйца
  • 1 консерва черен боб, изплакнат и отцеден (по възможност органичен)
  • зърната на един кочан сварена царевица или 1 ч замразена царевица
  • 2 питки тостада
  • 1/2 авокадо
  • малко ситно нарязан червен лук (около 2 ч.л.)
  • сол на вкус
  • сок от лайм на вкус
  • заквасена сметана (няколко с.л.)
  • силантро или зелен лук, нарязан (по желание)
  • салца (по ваш избор)

Начин на приготвяне:

1. Започнете да готвите чоризото на средно силен огън за около 10 мин.

2. В отделен тиган загрейте олиото на средно силен огън и когато се сгорещи, изпържете яйцата до желаната готовност.

3. Добавете боба и царевицата към чоризото и разбъркайте.

4. Намачкайте авокадото със сол, лук и сок от лайм, за да се получи гуакамоле.

5. В чиния поставете една тостада и сипете лъжица от пълнежа с чоризо/боб/царевица; добавете две яйца и отгоре сложете малко заквасена сметана, малко гуакамоле и праз или силантро.

6. Поднесете със салца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта