Яйца по мексикански
Небезизвестните Хуевос Ранчерос.
Необходими продукти:
- чоризо (около 1/3 от опаковката)
- 1 ч. л. зеленчуково олио
- 4 яйца
- 1 консерва черен боб, изплакнат и отцеден (по възможност органичен)
- зърната на един кочан сварена царевица или 1 ч замразена царевица
- 2 питки тостада
- 1/2 авокадо
- малко ситно нарязан червен лук (около 2 ч.л.)
- сол на вкус
- сок от лайм на вкус
- заквасена сметана (няколко с.л.)
- силантро или зелен лук, нарязан (по желание)
- салца (по ваш избор)
Начин на приготвяне:
1. Започнете да готвите чоризото на средно силен огън за около 10 мин.
2. В отделен тиган загрейте олиото на средно силен огън и когато се сгорещи, изпържете яйцата до желаната готовност.
3. Добавете боба и царевицата към чоризото и разбъркайте.
4. Намачкайте авокадото със сол, лук и сок от лайм, за да се получи гуакамоле.
5. В чиния поставете една тостада и сипете лъжица от пълнежа с чоризо/боб/царевица; добавете две яйца и отгоре сложете малко заквасена сметана, малко гуакамоле и праз или силантро.
6. Поднесете със салца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ