Регистрация

Ягодови сладки мочи

Ягодови сладки мочи
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 6138

Японски сладки с оризово брашно и плодов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 чаши мочико (глутеново оризово брашно; можете да го замените с бяло и кокосово в отношение 50-50)
  • 2 чаши вода
  • половин чаша захар
  • още мочико, за набрашняване на повърхността
  • нарязани ягоди
  • спрей против залепване или олио

Начин на приготвяне:

Тези мочи приготвих за моите ученици, на които преподавах японски, на последния ден от тяхното обучение. Исках да им направя нещо японско и лесно, и тъй като нямам уред за готвене на пара, реших да приготвя мочи в микровълновата. Беше супер лесно, но въпреки това се затрудних доста с продуктите. Като разпилях мочико навсякъде (по ръцете, по плота, да не говорим по дрехите ми) се оказа, че си улесних живота.

1. Смесете вода, мочико и захар и бъркайте, докато сместа стане гладка. Омажете добре с олио (или напръскайте със спрей против залепване) съд, подходящ за микровълнова фурна и изсипете тестото в него на относително тънък слой. Покрийте с херметически капак или увийте със синтетично фолио и пуснете в микровълновата за около 7 или повече минути, докато стане готово.

2. Сложете тестото на повърхност покрита с мочико и изчакайте да изстине.

3. За да приготвите сладките мочи, вземете малко парченце тесто, оформете го на топче и сплескайте. След това вземете малко нарязана ягода, сложете ги в центъра на сладката и я затворете, прищипвайки с пръсти, така че да получите хубава топчица с пълнеж от ягоди. Готово. Също така направих и някои във форма на ‘тако’ за мен и другите учители.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта