Регистрация

Ягодова панакота с крем от балсамов оцет

Ягодова панакота с крем от балсамов оцет
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2787

Сметанов крем с ягодово допълнение, бял шоколад и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл сметана
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 200 г пресни или замразени ягоди
  • 100 г бял шоколад
  • 2.5 листа (1 ч.л.) желатин
  • 1/2 шушулка ванилия
  • шепа шам-фъстък
  • 100 мл балсамов оцет (за предпочитане с аромат на ягода)
  • 100 мл червено вино (по избор)

Начин на приготвяне:

Подготовка:

1. Накиснете желатина в студена вода за 5 мин.

2. Натрошете белия шоколад, за да се разтопи по-лесно.

3. Запазете 4-5 хубави ягоди за украса.

Самото приготвяне:

1. В тиган с дебело дъно добавете сметаната, захарта и ягодите.

2. С помощта на миксер направете гладка розова смес.

3. Загрейте тигана на силен огън и прибавете белия шоколад, шушулката ванилия (с помощта на остър нож изсипете семента в млякото).

4. Бъркайте докато се разтопи шоколадът. Внимавайте да не завира!

5. Махнете тигана от огъня.

6. Отцедете желатина от водата и го сложете в крема.

7. Бъркайте докато се разтвори.

8. Сипете крема в по-големи чашки за шотове или в каквито чаши предпочитате.

9. Оставете в хладилника цяла нощ или поне 3 часа.

Преди да дойдат гостите:

1. Кипнете на слаб огън виното и оцета с 3 с.л. захар докато се получи гладък сос.

2. Сложете натрошения шам-фъстък и нарязани ягоди, внимателно сипете няколко ч.л. от балсамовия сос отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта