Регистрация

Ягоди с шоколад и ликьор за Св. Валентин

Ягоди с шоколад и ликьор за Св. Валентин
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2308

Шоколад с плодове - не е ли достатъчна комбинация, за да се влюбите в сладкарството.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши едри, зрели ягоди
  • 225 г сладък шоколад, на парченца
  • 3 с.л. ароматен ликьор (кафе, портокал, бадеми)
  • половин чаша подсладено кондензирано мляко

Начин на приготвяне:

1. Нагласете микровълновата на слаба степен, така че да избегнете загарянето и прегряването на шоколада. Трябва ви съд, подходящ за микровълнова, който да остава хладен и на ниска температура, иначе вкусът на шоколада ще се промени и вече няма да е богат и нежен.

2. В подходящ за микровълнова съд, сложете парченцата шоколад и пуснете в микровълновата за 3 минути.

3. По желание можете да разтопите шоколада и на водна баня, за да не рискувате. Става по-бавно обаче.

4. Добавете кондензираното мляко към разтопения и леко охладен шоколад. Разбъркайте добре.

5. Разбийте ликьора. Смесете добре.

6. Сложете шоколадовата смес в хладилника за 20-тина минути, докато се сгъсти, но без да се стяга.

7. В голяма тава сложете хартия за печене.

8. Една по една, потапяйте измитите и подсушени ягоди в шоколадовата смес и слагайте върху хартията за печене.

9. Приберете в хладилник.

10. Сервирайте със шампанско, Бейлис или кафе, и ще станете абсолютен хит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта