Регистрация

Ябълков крамбъл с кленов сироп

Ябълков крамбъл с кленов сироп
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4008

Десерт с ябълки и мюсли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. + 2 с.л. брашно
  • ½ ч.ч. лека кафява захар
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 пакет масло (нарязано на едри парчета)
  • 2 ч.ч. мюсли
  • 5 зелени ябълки (обелени и нарязани на филии)
  • 1 ч.ч. бяла кристална захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. кленов сироп
  • ½ ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 350°С.

2. За топинга: смесете 1 ч. брашно с кафява захар, бакпулвер, сол, масло и мюсли.

3. За ябълките: поръсете ябълките с кристалната захар, останалото брашно, лимоновия сок, кленовия сироп и индийското орехче.

4. Разстелете ябълките в плитка тава за печене, изсипете топинга отгоре и печете 1 ч. (или докато топингът придобие златист цвят, а пълнежът започне да бълбука).

 

 

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта