Ябълков крамбъл с кленов сироп
Средно | Порции 5-8
| Видяна: 4008
Десерт с ябълки и мюсли.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. + 2 с.л. брашно
- ½ ч.ч. лека кафява захар
- ½ ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 пакет масло (нарязано на едри парчета)
- 2 ч.ч. мюсли
- 5 зелени ябълки (обелени и нарязани на филии)
- 1 ч.ч. бяла кристална захар
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. кленов сироп
- ½ ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 350°С.
2. За топинга: смесете 1 ч. брашно с кафява захар, бакпулвер, сол, масло и мюсли.
3. За ябълките: поръсете ябълките с кристалната захар, останалото брашно, лимоновия сок, кленовия сироп и индийското орехче.
4. Разстелете ябълките в плитка тава за печене, изсипете топинга отгоре и печете 1 ч. (или докато топингът придобие златист цвят, а пълнежът започне да бълбука).
Най-важните съставки
бакпулвер, брашно, захар, зелена ябълка, индийско орехче, кафява захар, кленов сироп, лимонов сок, масло, мюсли, сол
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ