Регистрация

Ябълков кейк с чай и ликьор

Ябълков кейк с чай и ликьор
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 4200

Кейк с желе и кокосови стърготини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пандишпановия блат: 

  • 4 яйца  
  • 125 г захар  
  • 85 г пшенично брашно 
  • 40 г картофено нишесте  
  • 1 с.л. бакпулвер  
  • щипка сол 

За пушна: 

  • 1/2 ч.ч. зелен чай  
  • 2 с.л. лимонов сок  
  • 2 с.л. сладък ликьор 

За ябълковото желе: 

  • 5 ябълки, обелени, нарязани на кубчета и задушени до желе 
  • 1 пакет ананасово желе 

За украса: 

  • 60 г тъмен шоколад, разтопен 
  • 3 с.л. кокосови стърготини 
  • 3 с.л. бадемови стърготини 
  • 4 парчета сушено манго, нарязано

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците.  

2. Разбийте белтъците с щипка сол на пяна, след това добавете захарта, малко по малко, като продължавате да биете белтъците, после добавете жълтъците един по един и продължавайте да разбивате.  

3. Пресейте брашното, картофеното нишесте и бакпулвера в отделен съд, разбъркайте хубаво и добавете малко по малко към белтъците много внимателно.  

4. Изсипете тестото в тавичка за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна на около 180°С, около 8 мин.  

6. Оставете да се охлади и срежете на две.  

7. Смесете необходимите продукти за пунша и полейте блата.  

8. Направете желето според упътването на опаковката, но използвайте само половината вода (ако пише 2 ч вода на 1 пакет желе, използвайте само 1 ч вода).

9. Охладете желето, добавете нарязаните ябълки, разбъркайте хубаво, когато стане почти готово, го изсипете върху кейка и покрийте с другата половина на блата.  

10. Разтопете тъмния шоколад и го изсипете върху кейка украсете с кокосови стърготини, бадемови стърготини и сушено манго.

11. Дръжте в хладилника около 2 часа и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта