Регистрация

Ябълков десерт с хрупкава коричка

Ябълков десерт с хрупкава коричка
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 5509

Сладкиш с гранола и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. + 2 с.л. универсално брашно
  • 1/2 ч.ч. светла кафява захар
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 бучка неосолено масло, нарязано на едри парчета
  • 2 ч.ч. гранола, но не с плодове
  • 5 зелени ябълки, обелени и нарязани на филийки
  • 1 ч.ч. гранулирана захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. кленов сироп
  • 1/2 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.

2. За топинга: смесете 1 ч.ч. брашно с кафявата захар, бакпулвера, солта, маслото и гранолата.

3. За ябълките: смесете ябълките с гранулираната захар, останалото брашно, лимоновия сок, кленовия сироп и индийското орехче.

4. Сложете плодовете в плитък съд за печене, поръсете с топинга и печете 1 час (или до получаването на златиста коричка и кипване на пълнежа).

5. Поднесете с допълнително кленов сироп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта