Регистрация

Ябълки в шоколад

Ябълки в шоколад
Лесно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 2033

Ябълки с шоколадова коричка и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 ябълки
  • 100 г масло или маргарин
  • 2 тъмни шоколада
  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 150 г захар
  • 100 г ядки от вид по желание (орехи, лешници, белени фъстъци, бадеми)
  • 1 щипка ванилова есенция

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво ябълките, подсушете ги и ги приберете във фризера за поне 30 минути.

2. В купичка на слаб огън разтопете маслото заедно с шоколадите. Добавете вътре кондензираното мляко и захарта. Разбърквайте до кипване. После махнете от огъня и добавете ваниловата есенция.

3. Натрошете ядките на парченца.

4. Застелете си голяма тава с хартия за печене. Овъргалвайте всяка ябълка в шоколадовия крем, поръсвайте с ядки и оставяйте върху хартията. Приберете на хладно, за да се стегне шоколада.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта