Регистрация

Шпецле с козе сирене

Шпецле с козе сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4122

Здравословно - без пържене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 1 щипка индийско орехче
  • 220 г брашно
  • 1 пакет (150 г) козе сирене
  • 60 г масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете яйцата, солта, пипера, индийското орехче и магданоза. Разбъркайте добре.

2. Добавете постепенно на ръка брашното и сиренето и разбъркайте до получаването на гладка смес.

3. Оставете да почине 10 минути.

4. Междувременно кипнете голяма тенджера с подсолена вода.

5. С преса за шпецле шприцовайте тестото във врящата вода.

6. Когато излезе на повърхността, шпецлето е готово.

7. Извадете, отцедете и залейте със студена вода.

8. Когато изстине, го отцедете добре.

Предложение за сервиране:

Сервирайте шпецлето със супа, претоплете го в микровълновата, няма нужда да го запържвате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта