Регистрация

Шортбред – шотландски масленки

Шортбред – шотландски масленки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6627

Маслени сладки с царевично нишесте.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша масло, меко
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 1/4 чаша захар
  • 1 3/4 чаша брашно

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 135 градуса.

2. В голяма купа разбийте маслото докато стане пухкаво. Постепенно забърквайте и царевичното нишесте, а после и захарта. С помощта на дървена лъжица добавяйте и брашното с по четвърт чаша наведнъж.

3. На леко набрашнена повърхност или парче плат за сладкиши разточете тестото до дебелина около 6 мм. Използвайте набраздена формичка за сладки с диаметър около 5 см.

4. Сложете сладките на покрита с восък хартия за печене и набучете всяка по три пъти с вилица. Оставете ги във фризера докато се втвърдят. По принцип можете да ги оставите на този етап около месец в камерата.

5. Поставете замразените сладки на хартия за печене и печете около 40-50 минути докато станат твърди на пипане.

6. Извадете от фурната и ги оставете да изстиват на решетки.

7. Шортбредът може да се държи в запечатани кутии до 2 седмици.

Получават се 24 броя.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта