Регистрация

Шопска салата на супа - здравословно и бързо



Шопска салата на супа - здравословно и бързо
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1500

Студена лятна супа от пресни зеленчуци без термична обработка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Оригинален Гаспачо - това е студена испанска супа с домати и люти чушки, направена на пюре. Рецептата търпи много промени и импровизации, като основните идеи са всички зеленчуци в нея да бъдат пресни, да е от леко до огнено пикантна и да няма животински продукти. Кулинарната влогърка Милена обаче интерпретира испанско Гаспачо по един типично български вариант, превръщайки шопската салата в прясна лятна супа. Това не е оригинал, но е добра идея как да разнообразим традиционния таратор и да си направим едно ново ракиено мезе, което се яде с лъжица.

Първо трябва да обелим доматите. Дали ще се шокират във вряла и ледена вода зависи от това, колко лесно пада ципата им. За да сте по-сигурни, можете да използвате и по-меки домати. Следва да ги нарежете и пасирате, като далеч не е нужно да се получава гладко пюре. После в тях се добавят и останалите продукти за шопска салата, но нарязани на малки кубчета. Така в супата влиза чушка (можете да опитате с различни цветове за по-шарен вид), лук и краставица. Ако искате традиционно Гаспачо, сложете и люто чушле. Добавя се още наситнен или пресиран чесън и пресен магданоз или кориандър.

За онези, които обичат гъста супа, Милена предлага в своеобразния таратор с домати и краставици да натрошите малко хляб. Остава само да овкусите с подправки и да сипете малко студено пресован зехтин и разхлаждащата лятна супа в червено е готова.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта