Регистрация

Шоколадов сладкиш с крема сирене



Шоколадов сладкиш с крема сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1408

Десерт с крем сирене и много шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Разхитителен сладкиш с изкусителен вкус показва Ути Бъчваров, като представя домашно брауни с крема сирене. Всъщност неправилно нарича "крем сиренето" "крема", защото познатите пакети, наподобяващи масло, са сирене крем, а крема сирене е желеобразният продукт за мазане на филийки. Но все тази - очаква ни вкусова еуфория с шоколадов акцент, която се приготвя с желание и миксер.

Първо се слага тъмен шоколад на водна баня, за да се разтопи. А перз това време в купа се смесват крем сиренето, яйцата, меда, малко инстантно кафе, какао на прах, бадемово брашно и по желание пудра захар, която да придаде сладост на тежкия десерт. Всичко се разбива на обща маса, в която се добавят цели парчета шоколад и разтопения шоколад от водната баня. После се застила неголяма тава с хартия за печене и в нея се изсипва сместа. Пече се на 180 градуса за 30 минути.

А след като се охлади, се отлепя от хартията, обръща се и се покапва с глазура от разтопени заедно шоколад и кокосово масло. По желание на финала можете да поръсите и с какао на прах през цедка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта