Регистрация

Шоколадов пай с бърбън и орехи

Шоколадов пай с бърбън и орехи
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 4471

Чудесна комбинация от шоколад, бърбън и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 с.л. (3/4 пакет) масло
  • 1 ч.ч. тъмно кафява захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3/4 ч.ч. царевичен сироп
  • 3 яйца
  • 30 мл бърбън
  • 1 ч.ч. шоколадов чипс
  • 2 ч.ч. орехови половини
  • 1 коричка за пай с големина 22,9 см

Начин на приготвяне:

1. Изпечете ореховите половини във фурната на 180ºС, като разбърквате на всеки няколко минути. Може би ще са необходими около 15 мин. Прехвърлете половината изпечени орехи в купа и натрошете наедро останалите.

2. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Добавете кафявата захар и солта и разбъркайте докато всичко се смеси добре. Сипете царевичния сироп и разбъркайте докато се получи гладка смес.

3. Разбийте яйцата в отделна купа, не на огъня. Бавно добавете сиропа, малко по малко и пак върнете сместа в тенджерата на огъня, където я бъркайте докато се стопли и стане лъскава. Прибавете бърбъна и шоколадовия чипс и смесете до хомогенност. Разбъркайте вътре и натрошените орехи. Оставете да се охлади около 15 мин.

4. Изсипете сместа в коричката за пай. Отгоре подредете половинките орехи по свой вкус. Печете на 180ºС 50-60 мин. Оставете да се охлади напълно на стайна температура преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60-80 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта