Регистрация

Шоколадов кейк с ягоди



Шоколадов кейк с ягоди
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1131

Шоколадово брауни с плодове и фъстъчено масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.04.2018

Съвършеният десерт - неустоим сладкиш, комбинирал в себе си много шоколад и масло, дъх на ванилия и кафе, свежи ягоди и фъстъчено масло - това готвят Лора и Стоян, за да накарат всеки гастроном да прекали с калориите, отдавайки се на божествена вкусова наслада. Няма как лигите да не потекат пред идеята за този сладкарски шедьовър, който представлява брауни с шоколад или шоколадов кекс с ягоди, кафе и фъстъчен масло.

Готвенето не е особено трудно и започва с разтапянето на водна баня на смесени масло и шоколадов кувертюр. Трябва да се бърка почти постоянно, за да стане равномерно. Следва в купа да се разбият яйцата със захар, щипка сол, ванилия, кафе и какао на прах. После в тази смес се налива разтопения маслен шоколад и се разбърква хубаво. На финала се поръсва брашното през цедка и се смесва с останалите съставки за тестото. А то се изсипва в намаслена тава и се заравнява.

Отгоре се разпределят кръгчета ягоди и фъстъчено масло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. А после се изисква още една идея време леко да се охлади и вече можете да го опитате. По желание можете да поръсите през цедка с пудра захар или какао на прах или да поднесете с топка сладолед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта