Регистрация

Шоколадови топчета с масло

Шоколадови топчета с масло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4193

Шоколадово тесто, оформено на топчета и покрито с пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 230 г шоколад, натрошен на парченца
  • 4 с.л. масло
  • ½ ч.ч. захар
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 2 яйца
  • 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто пшенично брашно
  • ¼ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. сол
  • ½ ч.л. бакпулвер
  • пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада с маслото на водна баня като бъркате постоянно, за да не загори. Когато шоколадът се разтопи, свалете съда от огъня.

2. В отделна купа разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава смес, добавете ваниловия екстракт и разбъркайте. Накрая прибавете към яйцата и шоколадовата смес.

3. Върху хартия за печене пресейте брашното с канелата, солта и бакпулвера.

4. Прибавете постепенно сухите съставки към шоколадовата смес (първо половината, след това разбъркайте, после втората половина и отново разбъркайте).

5. Покрийте купата и я пъхнете в хладилника за 2 часа (може и за цялата нощ, след което ще трябва да я пуснете в микровълновата за 15 секунди, за да можете да работите с тестото).

6. Загрейте фурната на 160 С. Оформете топчета с диаметър 4 см. и оваляйте всяко топче обилно в пудра захар.

7. Запечете в тавичка, покрита с хартия за печене, за 10-12 минути. Не прекалявйте с печенето, а само докато краищата се повтвърдят (когато извадите топчетата от фурната те продължават да се готвят известно време).

8. Охладете 5 минути и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта