Регистрация

Шоколадови домашни бисквити с орехи и канела

Шоколадови домашни бисквити с орехи и канела
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 7004

Тунквани орехови хапки с маслено тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г брашно
  • 1 голяма бучка масло
  • 1 пакет канела
  • 200 г захар
  • 1 яйце
  • 1 бакпулвер
  • 100 г смлени орехови ядки
  • 200 мл течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Омесете тесто от брашното, канелата, захарта, яйцето, бакпулвера, смлените ядки и маслото, като го добавите студено и настискате хубаво. Ако се наложи, прибавете малко вода.

2. Тук можете да използвате формички за сладки, но аз оформям приплеснати топчета с ръце, защото след заливката с шоколада, формите почти не си личат.

3. Печете на 180 градуса за 20 мин., или ако ги предпочитате по-загорели, можете да държите и малко повече. Добре е да постелите тавата с хартия за печене, за да не рискувате да залепнат сладките.

4. Когато са готови, ги преместете в огнеопорен съд, който да е висок, но не и широк. Не ги подреждайте, а ги разхвърляйте хаотично в него, така че да се застъпват. Сипете част от шоколада и върнете във фурната. След 5 мин., когато се е разтопил, разбъркайте сладките, сипете още шоколад и отново ги приберете. След 2-3 мин. повторете упражнението, за да сте сигурни, че шоколадът ги е залял добре.

5. Оставете ги да застинат хубаво и се насладете на домашните си туквани курабийки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта