Регистрация

Шоколадова торта с уиски

Шоколадова торта с уиски
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3779

Изискан десерт, с който гостите ще ви запомнят.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло на парченца
  • 200 г натрошен натурален шоколад
  • 375 г пудра захар
  • 125 мл уиски
  • 1 супена лъжица нес кафе
  • 185 г брашно
  • 60 г (1/2 чаша) брашно с ½ лъжичка бакпулвер и щипка сол
  • 40 г неподсладено какао
  • 2 яйца, леко разбити
  • 3 супени лъжици уиски за накрая

Шоколадова глазура:

  • 80 мл течна сметана
  • 90 г натрошен натурален шоколад

Шоколадова фигурка:

  • бял шоколад за разтапяне

Начин на приготвяне:


1. Предварително загрейте фурната на 160 градуса. Намаслете 20 см квадратна тавичка и покрийте с хартия за печене. 

2. В тенджерка сложете маслото, шоколада, захарта и уискито. Разтворете нес кафето в 125 мл гореща вода и прибавете към останалите съставки. След това почнете да бъркате на слаб огън докато всичко се разтопи и стане гладка смес. 

3. В голяма купа смесете брашното, брашното с бакпулвера и какаото. После излейте маслената смес и бъркайте докато се получи тесто. Накрая добавете разбитите яйца и излейте в тавичката. 

4. Печете около час и 15 минути или докато клечката за зъби не излиза чиста от блата. Излейте останалото уиски върху горещата готова торта. Оставете в тавичката около 20 минути, а после я поставете на метална решетка върху тава, за да изстине напълно. 

5. За глазурата, сложете сметаната в малка тенджерка и загрейте докато почти заври. Свалете от огъня и добавете шоколада. Бъркайте докато се смесят напълно. Оставете настрани да изстине и да се сгъсти. Намажете тортата и оставете да се разтече по стените. Изчакайте да изсъхне. 

За шоколадовата фигурка:


1. Разтопете белия шоколад на водна баня. Излейте го в шприц. След това оформете желаните фигурки върху хартия за печене и изчакайте да се втвърди. Ако бързате, можете да поставите хартията върху тавичка и после да я сложите във фризера за около 15-20 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
anonymous25-10-2012
Страхотно изглежда тази рецепта!!!

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта