Регистрация

Шоколадова торта без брашно



Шоколадова торта без брашно
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1196

Домашна сметанова торта с шоколад без печене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лесна торта с блат от фурми, какао и ядки без печене се прави в канала Dazzle Spoon. Това е домашен сметанов сладкиш с шоколад и орехи, за който се използват само няколко продукта. Но на финала се получава вкусна торта със суров блат, сметанов крем с шоколад и красив топинг.

Първо се приготвя основата като в чопър се смилат орехи. Част от тях се запазват за украсата, а останалите се смилат повторно в компанията на фурми и какао на прах. Получава се много гъста лепкава смес, която се разпределя на дъното на кръгла тава или формичка за торти с диаметър 20-24 см., предварително застлана с хартия за печене. Прибира се в хладилник.

С миксер се разбива сладкарска течна незаквсена сметана. Към нея се налива разтопен на водна баня шоколад и се бие до получаването на сметаново-шокладов крем. Той се разпределя върху блата. Отгоре се украсява с настърган шоколад и смлени орехи или друга декорация по желание. Получената торта се връща в хладилника за 6 часа, за да стегне напълно. После можете да извадите внимателно и да поставите в поднос. А след това - да зарадвате близките със страхотен домашен сладкиш.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта