Регистрация

Шницели от тиквички с яйце



Шницели от тиквички с яйце
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3334

Плоски кюфтета от тиквички с копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пържени зеленчукови кюфтета - идеално мезе за биричка или идея за посрещане на гости, която кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди готви пред камера. Така можем да видим всеки етап от направата на предястието и да се убедим, че не е никак сложно, въпреки нуждата от почистване на кухнята след пържене. Авторката е категорична, че мъжете харесват този зеленчуков мезерлък, но тяхно дело би трябвало да е рендосването на тиквичките, затова най-тежката част от направата може да се стовари в ръцете на силната половина. Да, трябва да се рендосат бая тиквички и по възможност от по-малките. След това е добре да изстискате на ръка водата от тях, за да не станат кюфтенцата разпадливи. А после преминаваме към същинското готвене.

При настърганите и отцедени тиквички се добавят яйца, наситнен копър, сол и пипер. По желание можете да сложите и малко рендосан твърд кашкавал, който се превръща в идеална спойка на зеленчуковите шницели. Следва да се добави брашно, като е добре да се сипва по малко, за да можете да прецените кога желаната текстура е получена. Във видеото можете да я видите на практика. Между 3 и 5 с.л. с връх се очаква да са достатъчни. Следва да сгорещите щедро количество растителна мазнина за готвене и да си приготвите съдинка за вадене, застлана с домакинска хартия.

После гребвате с лъжица от сместа и пържите, като още в началото притискате, за да се получат плоски зеленчукови палачинки. А когато са готови, можете да сервирате с традиционния сос от цедено кисело мляко с копър и чесън или да се спрете на по-претенциозния вариант като сос Тартар например. Преценете как би ви допаднало най-много.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта