Регистрация

Шницели от телешка кайма



Шницели от телешка кайма
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2557

Панирана кайма в стил фалшиви шницели.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.04.2018

Пържена кайма с хрупкава коричка готвят Лора и Стоян като правят страхотни пържени хапчици месо с въздушна текстура, които са уникални за чаша бира. А т.нар. фалшиви шницели се сервират с ароматна пикантна къри майонеза, която можете да замените с готов сос по желание, ако нямате време или желание да се занимавате с направата й.

Телешката кайма се смесва с наситнени люти чушлета, яйце, газирана вода, брашно и подправки. Получава се нещо като тесто с месо, което се гребва с лъжица и се пържи на маслена баня в силно сгорещено олио. Вади се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. А след това се поднася.

Сосът се приготвя като се запичат на сух тиган зърна черен пипер, ким, кимион, копърово семе. Смилат се и се смесват с куркума, сух джинджифил, лют пипер, канела и индийско орехче. Част от подправката се кипва във вода и се прецежда. А след това се смесва с редуцирани на водна баня жълтъци с горчица и оцет. Долива се олио и се получава къри майонеза с варени жълтъци. С нея можете да поднесете всякакви меса и дори печени или пържени зеленчуци.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта