Регистрация

Шкембе чорба с масло и мляко



Шкембе чорба с масло и мляко
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2845

Българска шкембе чорба по класическа рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Времето застудя, а с него се появи желанието за хапване на нещо сгряващо. Затова и приветстваме видеото на кулинарната влогърка Милена, която ни показва как да си направим класическа шкембе чорба, в която има масълце и мляко, а вода въобще не се използва. Ако спретнете тази народна супа у дома си, ще имате възможността да се насладите на истинския вкус на традицията, която е позабравена в ресторантите и често там се пести от мляко, пък масло хич не се добавя.

Започваме с почистването и нарязването на шкембето. После го пускаме да ври с млякото докато омекне и се сготви. Спецификата на мръвката е такава, че може да отнеме между 15 и 30 минути - зависи на какво попаднете. А докато мръвките се разваряват и омекват, си правим традиционната застройка за шкембе чорба.

В касерола се разтапя масло, в него се добавя червен пипер и се налива черпак от млечния бульон от варенето на шкембето. След това застройката се сипва в готовата супа и се оставя да покъкри още малко. Посоляваме на вкус и същинската супа е готова. Можете да разлеете по чинии, за да се охлади една идея.

А през това време нарязваме на ситно няколко скилидки чесън и ги смесваме с червен винен оцет. Супата се поднася с киселия овкусител и лют пипер за поръсване. Не забравяйте да сервирате и хляб, защото много си върви.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта