Регистрация

Шишчета със свинско и тиквички



Шишчета със свинско и тиквички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1960

Рецепта за Чоп кебап от Ръководство по готварство на Владо Иванов. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.08.2017

Пържени шишчета с месо и зеленчуци, които преминават през два етапа на готвене показват Лора и Стоян, като споделят, че тази странна рецепта за месо на клечка е публикувана преди век в българска готварска книга. Готвенето е лесно, месото дори не се маринова, получава се вкусно и различно и е особено подходящо за посрещане на приятелска компания.

Първо свинското и тиквичките се почистват и се нарязват на кубчета. Следва да ги овкусим със сол и черен пипер и да ги подредим на клечката. После сгорещяваме масло и запържваме на плоча или тиган от всички страни вкусния наниз. Сега идва странната част. Разбиват се яйца в подходящ съд така, че да можем да натопим шишчето в тях. Овъртаме хубаво в яйчената течност и връщаме в маслото да се сготвят повторно. Така се получава нежна коричка с приятен ненатрапчив вкус и много апетитна визия. 

Сега вече можете да звъннете на аверите и да ги попитате защо още не са на идеалната трапеза, за да споделят тези вкусни шишове за другари.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта