Регистрация

Шарена туршия с карфиол и моркови



Шарена туршия с карфиол и моркови
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 14221

Сурова туршия с много зеленчуци и аспирин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В кухнята на кулинарната влогърка Диди запретваме ръкави, за да направим туршия с аспирин. Това е туршия без варене, позната под името Царска туршия, в която си партнират карфиол с чушки, моркови, чесън и целина. Някои хора обичат да добавят зелени домати, корнишони, джанки и други зеленчуци. Е, в тази рецепта могат да се чувстват свободни да го направят, защото вкусната домашна зимнина се получава във всякакви комбинации.

За тази лесна туршия с оцет единствения по-голям труд е да се нарежат зеленчуците... Доколкото това може да се нарече усилие. Но останалото е детска игра. Ако ползвате стандартни буркани от 500 до 800 мл просто сипвате оцет до ръбчето на буркана, добавяте 1 с.л. сол, 2 с.л. захар и един аспирин. А след това започвате да редите зеленчуците - скилидки чесън, розички карфиол, резени червена чушка, моркови на кръгчета, кубчета корен целина, стебла и листа целина. Можете да повторите редовете още един път. След това се долива обикновена чешмяна вода до горния ръб на буркана. Не сипвайте абсолютно плътно.

Това, което ви остава е да обърнете буркана. Упражнението се прави всеки ден в продължение на 10 дни. А след това можете да отворите и да се почерпите с изящната кисела салата, която е идеално мезе или гарнитура към месо. Разбира се, бурканите могат да издържат близо година, като съвсем леко ще променят вкуса си. Просто след 10-ия ден ги приберете в зимника и се сещайте за тях само когато ви се дояде домашна туршийка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 10 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1121
4 мн. добре
77
3 става
101
2 едвам
104
1 трагедия
813
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта