Регистрация

Чудесна супа от черен боб

Чудесна супа от черен боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5499

Бобена супа с пушена шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 консерви от  по 450 г черен боб (отцеден и изплакнат)
  • 1 л. пилешки бульон
  • 1 дафинов лист
  • 1 до 1 ½ чаши пушена шунка (или обикновена), нарязана на кубчета
  • 1 ¼ ч. ч. моркови
  • 1 ¼ ч. ч. лук
  • 1 ¼ ч. ч. целина
  • ¼ ч. ч. нарязан пресен магданоз
  • 1 малка люта чушка, изчистена от семето и нарязана (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки (без магданоза) в голяма тенджера и включете на слаб огън. Оставете да къкри около 90 минути като разбърквате от време на време. В последните няколко минути от готвенето прибавете и магданоза.

2. Извадете дафиновия лист. Леко намачкайте бобените зърна с уред за картофено пюре или като прехвърлите 1/3 до ½ от супата в блендер и я върнете после в тенджерата. Така ще получите гъста и засищата супа. Ако искате да получите по-рядка супа, добавете допълнително пилешки бульон.

Сервирайте супата гарнирана с малко обезмаслена заквасена сметана и нарязан зелен лук или други зеленчуци по ваш вкус.

Бележка: Ако се пюрира напълно, супата може да се превърне в топъл сос за тортила чипс (В този случай ако искате можете да добавите и ½ до 1 ч. л. кимион за допълнително аромат).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта