Регистрация

Чили риба с бяло вино

Чили риба с бяло вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1338

Пикантна риба с чери домати, лимон и бяло вино на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от риба от вид по избор (бяла риба, скумрия или друго; по 200-250 г всяко)
  • 400 г чери домати
  • 100 мл бяло вино
  • сол и пипер на вкус
  • 2 чили чушки или други люти чушлета
  • лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте филетата риба със сол и пипер.

2. Намазнете тавичка и сложете филетата в нея. Покапете със зехтин.

3. Отгоре разпределете нарязаните на ситно чили чушлета. Внимателно налейте виното.

4. Встрани сложете чери доматчетата, като предварително ги цепнете леко с върха на ножа.

5. Покапете с лимонов сок и сложете цели резени лимон в тавата.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути (времето зависи от вида и дебелината на рибните филета).

7. Поденсете изпечената риба с украса от босилекови листа, част от запечените домати и резени лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 808
  2. ордьов
  3. 180
  4. сот
  5. 30
  6. Яйце
  7. 50
  8. нар
  9. цареви
  10. 500

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта