Чили раци с питки
     Средно   |   Порции 4
  |   Видяна: 2900
    
Пикантни рачета с яйца.
Необходими продукти:
- 5 рака, малки до средно големи
 - 2 скилидки чесън
 - няколко филийки джинджифил
 - 2 с.л. олио
 - 4 яйца, леко разбити
 - 1 пакет инстантна чили рачешка паста
 - 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 1 с.л. вода
 - 4 малки питки, изпържени на маслена баня до златисто-кафяво
 - китайски магданоз за украса
 
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте раците. Нарежете и заделете.
2. Счупете щипките с обратната страна на ножа. Заделете.
3. Сгорещете олио в уока и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила докато усетите аромата.
4. Изпържете раците за няколко минути.
5. Изсипете чили пастата в уока и разбъркайте почти до готовност.
6. Налейте вода в уока, след това прибавете яйцето малко по малко.
7. Прибавете царевичното нишесте, за да се гъсти сосът за около 2 мин.
8. Украсете с магданоз и поднесете горещо с питките.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ