Регистрация

Чили раци с питки

Чили раци с питки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2522

Пикантни рачета с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 рака, малки до средно големи
  • 2 скилидки чесън
  • няколко филийки джинджифил
  • 2 с.л. олио
  • 4 яйца, леко разбити
  • 1 пакет инстантна чили рачешка паста
  • 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 1 с.л. вода
  • 4 малки питки, изпържени на маслена баня до златисто-кафяво
  • китайски магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте раците. Нарежете и заделете.

2. Счупете щипките с обратната страна на ножа. Заделете.

3. Сгорещете олио в уока и запържете като разбърквате чесъна и джинджифила докато усетите аромата.

4. Изпържете раците за няколко минути.

5. Изсипете чили пастата в уока и разбъркайте почти до готовност.

6. Налейте вода в уока, след това прибавете яйцето малко по малко.

7. Прибавете царевичното нишесте, за да се гъсти сосът за около 2 мин.

8. Украсете с магданоз и поднесете горещо с питките.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта