Регистрация

Чили пилешко с фъстъчено масло

Чили пилешко с фъстъчено масло
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2086

Мариновано пиле с подправки и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи пилешки гърди, тънко нарязани
  • счукан чесън
  • счукан джинджифил
  • нарязан кориандър
  • босилек, нарязан на тънки лентички
  • зелен лук
  • 1/2 нарязана червена сладка чушка
  • соев сос
  • фъстъчено масло
  • царевично нишесте
  • захар
  • прясно смлян черен пипер
  • чили паста
  • олио

Начин на приготвяне:

Мариновайте пилето в соев сос, царевично нишесте, олио и черен пипер.

1. Сгорещете олиото и запържете чесъна докато усетите аромата. Добавете маринованото пиле и джинджифила (ако тиганът е малък, слагайте по малко, за да се изпържат равномерно месцата) и гответе 3-4 мин. Извадете от тигана и заделете.

2. В същия съд добавете половината зелен лук, босилек и кориандър. Оставете ги да се позапържат и след това добавете чушките. Върнете пилето в тигана, добавете фъстъченото масло и чили пастата, разредена с малко гореща вода. Оставете да къкри докато сосът се сгъсти.

3. Сложете останалия лук, кориандър и босилек. Поднесете върху задушен ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта