Регистрация

Чийзкейк Филаделфия с ванилия

Чийзкейк Филаделфия с ванилия
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1787

Сметанов чийзкейк без маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 200 г чаени бисквити с какао (за да има цветови контраст)
  • 110 г масло

За крема:

  • 750 мл натурално сирене Филаделфия (внимавайте да не си вземете с подправки, защото ще се получи странен ефект)
  • 200 г пудра захар
  • 2 пакета ванилова захар
  • 3 яйца
  • 180 мл животинска сметана
  • лимонова кора

Начин на приготвяне:

Този чийзкейк се пече на водна баня, затова не използвайте традиционната тава с регулиращи се стени. По-добре си изберете обикновена тава и я застелете с хартия за печене, за да успеете да извадите сладкиша след като е готов и охладен.

1. Смелете бисквитите в блендер или ги приберете в плик и ги счукайте. Маслото разтопете на водна баня, бисквитеното брашно пресипете в купа и залейте с втечненото масло. Претрийте през ръце до получаването на маслена смес. Прехвърлете в застланата с фолио тава и заравнете хубаво като работите с ръце или обратното на лъжица. След това печете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

2. Продуктите за крема трябва да са на стайна температура, затова ги извадете от хладилника 2 часа преди да стартирате готвенето. Пресипете Филаделфията в купа и добавете пудра захарта и ваниловата захар. На ниска скорост с миксера разбийте крема. Добавете първото яйце, разбийте отново, после второто и пак и накрая и третото. Работете бавно и внимателно. Така стават хубавите неща. Кремът трябва да е еднороден и пухкав.

3. Разбийте сметаната на не много гъста пяна с миксер и после я вкарайте при крема сиренето заедно с лимоновите корички. Работете с шпатула и мешайте докато се получи еднородна смес.

4. Готовия крем изсипете върху охладения блат. Приберете тавата със сладкиша в по-голяма тава и сипете вода така, че да стига до половината на вътрешната тава. Печете за 80 минути на 160 градуса. След това без да изключвате фурната отворете вратичката и оставете така още час.

5. Готовият чийзкейк оставете да се охлади на стайна температура, след това приберете в хладилника за 6-8 часа и чак после опитайте да го извадите от тавата, като отлепяте с помощта на мокър нож, ако има нужда.

6. Сервирайте с плодово сладко или сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта