Регистрация

Чийзкейк с тиква и карамел

Чийзкейк с тиква и карамел
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 198

Чийзкейк с основа от бисквити и крем от тиквено пюре с крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 1 пакет чаени какаови бисквити
  • 50 г пудра захар
  • 1/4 ч.л. джинджифил на прах
  • 80 г масло

За крема:

  • 1 ч.ч. тиквено пюре (можете да си го купите готово или да намачкате печена или варена тиква)
  • 250 г крем сирене
  • 100 г пудра захар
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. сол

За глазурата:

  • 200 г захар
  • 200 мл течна сметана
  • 30 г масло
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Маслото за блата разтопете на микровълнова или на водна баня. Бисквитите смелете в блендер. Добавете маслото, захарта и джинджифила в блендера и разбъркайте всичко заедно. Прехвърлете получената смес във формичка с махащо се дъно, заравнете с ръце или обратното на лъжица и запечете за 10 минути на 200 градуса.

2. Пригответе крема като в купа с миксер разбиете крем сиренето със захарта. След това добавете подправките и тиквеното пюре и разбивайте до хомогенност. Залейте с крема изпечения и охладен блат и приберете в хладилник.

3. Загрейте сметаната за карамеления сос до кипване и махнете от огъня. В друг съд изсипете захарта и я подгрявайте на умерен огън докато се карамелизира. Залейте със сметаната и оставете съда на изключен котлон. Добавете щипката сол и разбърквайте няколко минути докато стане гладък сос. Махнете от огъня и добавете студеното масло. Разбърквайте докато се разтвори.

4. Сервирайте чийзкейка като го залеете със соса непосредствено преди поднасяне. В противен случай ще се разтече. Можете да поръсите и с натрошени бисквити за допълнителна украса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта