Регистрация

Чийзкейк с лимонов ликьор

Чийзкейк с лимонов ликьор
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2111

Десерт с алкохол и бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г бишкоти
  • 6 с.л. разтопено масло
  • 2-3 с.л. настъргана лимонова кора
  • 350 г пълномаслена рикота (на стайна температура)
  • 2 пакета от по 250 г крема сирене (на стайна температура)
  • 1 1/4 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. лимонов ликьор
  • 2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 4 големи яйца, на стайна температура

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 190°С. Намажете дъното на тавичка с големина 30 x 30 см с незалепващ спрей за готвене. Натрошете бишкотите в блендер. Добавете разтопеното масло и 1 с.л. лимонова кора и разбийте докато трохите поемат маслото. Притиснете сместа към дъното на тавичката, но не и по стените. Печете докато блатът стане златист, около 15 мин. и охладете. 
 
2. Разбийте в купа рикотата с миксер. Добавете крема сиренето и захарта и разбъркайте хубаво.  Смесете ликьора, ванилията и 2 с.л. лимонова кора. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте до хомогенност. 
 
3. Изсипете сместа със сиренето върху блата в тавичката. Сложете тавичката в по-голяма стъклена купа и добавете гореща вода до средата на стените на тавичката. Печете на водна баня докато чийзкейкът стане златист, около 1 час. Ще стане по-твърд, когато е студен. 
 
4. Охладете 1 час. Оставете в хладилника докато изстине напълно, поне 8 часа и до 2 дни. Нарежете на квадрати и поднесете с лимонов ликьор.  

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта