Регистрация

Чийзкейк със сирене Филаделфия и яйчен крем

Чийзкейк със сирене Филаделфия и яйчен крем
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 4049

Пай с бисквитена основа, млечен крем и шоколадов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 400 грама готови маслени бисквити (или от вид по избор)
  • 200 грама масло

За плънката:

  • 600 грама крема сирене Филаделфия
  • 200 мл заквасена сметана
  • 150 грама захар
  • 3 яйца
  • 2 ч.л. ванилова захар (или ванилова есенция в количество по желание)
  • 50-100 грама шоколад за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите в блендер или ги минете през месомелачка.

2. Разтопете маслото, прибавете го към бисквитите и разбъркайте добре.

3. Поставете така направеното тесто на дъното на формичка за кексове, притиснете го плътно и го загладете. След това приберете в хладилник да стегне.

4. В купа разбийте с миксер сиренето Филаделфия със захарта за плънката, след това добавете сметаната и бъркайте до хомогенизиране.

5. Счупете в крема яйцата, сипете ваниловата захар и разбийте отново.

6. Получената маса излейте върху охлядения блат, заравнете и печете за 1:30 часа на предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

7. След като извадите кейка, го украсете с настърган шоколад.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта